Hur man tar en skärmdump på iPhone med och utan hemknapp (2024)

Du kan behöva ta en snabb skärmdump på iPhone av flera anledningar. Kanske vill du spara ett coolt Instagram-inlägg från ditt nyaiPhone 14eller håll koll på de senaste modetrenderna så att du kan klä dig bättre. Du kanske också vill spara en söt textkonversation du hade med vänner eller familj.

Oavsett varför du vill ta en iPhone-skärmdump, här är några enkla sätt att göra det.

Hur man gör en skärmdump 12, 13 och 14

Så hur tar man en skärmdump på iPhone? Hur du gör det beror på vilken typ av iPhone du har och om den har Touch ID eller inte. iPhone 8 och iPhone 8 Plus var de sista iPhones som hade en hemknapp och en Touch ID-sensor inbyggd i dem.

Hur man skärmdumpar på iPhone utan hemknapp

Det finns många frågor som "Hur tar man en skärmdump på iPhone 12 utan hemknapp?" eller "Hur man skärmdumpar på iPhone 13?" på Google. Så låt oss börja med iPhones som inte har en hemknapp. Om du har en av dessa telefoner har du förmodligen tagit många skärmdumpar av misstag genom att trycka på rätt knappar vid fel tidpunkt. Men så här tar du en skärmdump på iPhone 11 och andra nyare modeller avsiktligt.

Tryck på strömknappen och volym upp-knappen samtidigt. Släpp sedan knapparna. Om du gör det på fel sätt kommer ingenting att hända, eller så kanske du sätter igång Siri. Om du trycker för långt kommer SOS-skärmen att visas.

När du gör allt rätt blinkar skärmen och du hör ljudet av en kameraslu*tare. Längst ned till vänster på skärmen kommer en liten kopia av din skärmdump att flyta. Du kan trycka på den och gå in i uppmärkningsläge för att beskära, redigera eller lägga till text direkt utan att behöva gå in i appen Foton.

How to take a screenshot on iPhone with and without a home button (1)

Om du inte vill redigera din iPhone-skärmdump kan du antingen svepa bort miniversionen eller vänta några sekunder tills den försvinner av sig själv. I ett sådant fall kommer din skärmdump att sparas i appen Foton.

Glöm inte att rensa bort telefonen då och då. Det bästa sättet är att börja med dina skärmdumpar och foton.Tvillingarnakan hjälpa dig att hitta dubbletter och till och med liknande foton och skärmdumpar som du kan behålla eller ta bort för att göra plats för fler. Du kan installera appen via Setapp och börja trimma ner din fotosamling direkt. Ännu bättre, Gemini har också en stationär version som kan hjälpa dig att hitta och bli av med dubbletter på din Mac.

How to take a screenshot on iPhone with and without a home button (2)

Nu vet du hur du skärmdumpar på iPhone 12 och andra nya modeller utan hemknapp. Låt oss ta en titt på äldre modeller.

Hur man skärmdumpar på iPhone med en hemknapp

Om din iPhone har en hemknapp kommer du att ta en skärmdump på ett annat sätt. Tryck samtidigt på hemknappen och sömn-/väckningsknappen. Släpp knapparna snabbt. Längst ner till vänster på skärmen visas en liten kopia av din skärmdump. Tryck på den för att göra ändringar eller dela den direkt.

Hur man gör en skärmdump på olika sätt

Visste du att du också kan ta iPhone-skärmdumpar utan att behöva hålla ned knapparna? Så här gör du det:

  1. Öppna först appen Inställningar på din enhet
  2. Gå till tillgänglighet därifrån
  3. Gå nu till avsnittet som heter Touch
  4. Flytta nedåt tills du ser Back Tap. Du kan göra saker som att ta en skärmdump med ett dubbel- eller trippeltryck på baksidan av din iPhone när du använder den här funktionen
  5. Välj Double Tap eller Triple Tap, scrolla sedan ned till Skärmdump. Om du trycker på den kan du nu ta en skärmdump genom att dubbel- eller trippeltrycka på baksidan av din telefon.

How to take a screenshot on iPhone with and without a home button (3)How to take a screenshot on iPhone with and without a home button (4)

Vill du ha ännu fler tips om hur man tar en skärmdump på iPhone? Här har du!

Även om många kanske vet hur man tar en skärmdump på iPhone 13, slår jag vad om att det finns många användare där ute med iPhone 13 eller 14 som fortfarande inte känner till en av Safaris coolaste funktioner: Helsida.

Så här tar du en skärmdump av en hel sida i Safari:

Ta en skärmdump av valfri del av en Safari-sida på din iPhone eller iPad

  1. Längst ner till vänster kommer en miniatyrbild att visas. Tryck på den innan den försvinner för att öppna skärmbildsredigeraren. Om du inte öppnar redigeraren kommer skärmdumpen bara att spara det som fanns på skärmen när den togs. För att få hela sidan måste du öppna editorn så fort du tar skärmdumpen
  2. Skärmbildsredigeraren har flikar för Skärm och Helsida överst. Den första skärmdumpen är standard, och den visar vad som fanns på skärmen när du tog den. Om du klickar på fliken Helsida, sammanfogas sidan automatiskt uppifrån och ned, vilket ger dig en ögonblicksbild av hela sidan
  3. Beroende på sidan kanske du vill klippa bort alla delar som inte är nödvändiga, såsom kommentarer, länkar till mer läsning, sajtens sidfot, etc. Till höger ser du en förhandsvisning av hela sidan som är långa, små och kan förmodligen inte läsas. Du kan se den platsen i den stora förhandsvisningen till vänster. Tryck och håll ned den del du vill ändra och flytta den sedan uppåt eller nedåt för att se vad du vill behålla och vad du vill bli av med.

How to take a screenshot on iPhone with and without a home button (5)

Tyvärr ser det ut som att du bara kan ta helsides iPhone-skärmdumpar med Safari-appen, och du kan inte spara helsidesskärmar med iMessage-chattar, sociala media-flöden eller Slack-direktmeddelanden. Om du försöker ta en helsidesskärmbild av något som inte finns i Safari, kommer alternativet Helsida helt enkelt inte att visas på redigeringsskärmen.

En annan vanlig fråga är "Vad ska du göra om du vill fånga en stillbild från en video?"

  1. Gå till videon i kamerarullen
  2. Välj Redigera
  3. Skrubba igenom ramarna tills du hittar en bra
  4. slu*tligen, ta skärmdumpen genom att trycka på volym upp + strömknappen eller hem + strömknappen.

Bry dig inte om att ta slumpmässiga skärmdumpar som tar för lång tid att bli rätt och vanligtvis är suddiga. Med ett tryck,SnapMotiondrar tusentals bilder från dina videor i bästa kvalitet. Appen kan också skapa GIF eller MP4 av dina bilder.

How to take a screenshot on iPhone with and without a home button (6)

Hur man tar en skärmdump: iPhone-tricks

Att ta en skärmdump på din iPhone är en viktig färdighet som alla borde känna till. Om din iPhone har en hemknapp kan du ta en bild av allt på skärmen genom att trycka på hemknappen och strömknappen samtidigt. Om din iPhone inte har en hemknapp, tryck på strömknappen och volym upp-knappen samtidigt.

Om hemmet, strömknappen eller en annan knapp på din iPhone inte fungerar korrekt, kanske du inte kan ta skärmdumpar normalt. Det finns dock en väg runt detta. Du kan ställa in din iPhone för att ta skärmdumpar genom att trycka på baksidan av din telefon.

En annan bra funktion som vi har nämnt i den här guiden är Full Page-funktionen som låter dig ta helsides iPhone-skärmdumpar i Safari.

Och om du vill ta en stillbild från en video kan du göra det genom att pausa videon och trycka på hem + strömknappen eller volym upp + strömknappen. SnapMotion är dock ett bättre sätt att göra det snabbare och få högre kvalitet. Appen finns tillgänglig påSetapp, en plattform med hundratals fantastiska verktyg för din Mac och iPhone. Med bara ett abonnemang kan du installera så många appar du vill. Du betalar $9,99 per månad, och alla apparna är dina, helt upplåsta. Goda nyheter: du kan spendera en vecka gratis med att utforska Setapp. Varför inte ge det ett försök?

Hur man tar en skärmdump på iPhone med och utan hemknapp (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6087

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.