[Löst] - iPhone-skärmdumpen fungerar inte (2024)

Visste du att skärmdumpar kan användas på olika sätt? Du kan till exempel använda den här funktionen i ditt favoritspel för att se en hög poäng, spara text på en webbsida för senare åtkomst eller hjälpa en vän att lösa ett problem. När jag säger att det är enkelt med skärmdumpar menar jag det, speciellt på en iPhone. Du trycker bara på några ikoner på din iPhone och skärmen blinkar och du är klar.

Det finns två olika sätt att ta en iPhone-skärmdump. Vilken du kommer att använda beror på din iPhone-modell. Dessutom uppstår ibland problem så att iPhone-skärmdumpen inte fungerar korrekt. För att lösa dessa problem kommer den här artikeln att vara till hjälp för dig. Låt oss ta en titt.

Först ska jag visa dig hur du tar skärmdumpar på din iPhone.

iPhone X och uppåt

iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS eller iPhone XR ingår i denna kategori. Du kan ta en skärmdump på dessa iPhones genom att helt enkelt följa några steg.

Steg 1:Tryck och håll in Power/Lock-knappen (knappen som aktiverar iPhone).

Steg 2:Tryck samtidigt på volym upp-knappen på andra sidan.

iPhone SE eller vilken iPhone som helst med hemknapp

Om du har en ny iPhone SE eller en iPhone-enhet med en hemknapp, tryck och håll ned hemknappen och knappen Sleep/Wake samtidigt för att enkelt ta en skärmdump.

  • Del 1: Varför tar inte min iPhone skärmdumpar?
  • Del 2: Hur löser jag iPhone-skärmdump som inte fungerar problem?

Del 1: Varför tar inte min iPhone skärmdumpar?

Vi har ofta hört talas om problemet med skärmdumpar som inte fungerar på iPhone XR. Vad betyder det? Ofta går det inte som vi planerat. Kanske fungerar inte din telefons skärmdumpsalternativ eftersom du inte använder rätt knep. Eller så har en knapp på din telefon fastnat och din telefon kan ha ett tekniskt problem.

Din mobiltelefon kan också slu*ta ta skärmdumpar oväntat. Eller så kan det verka omöjligt att uppdatera iPhone eller iPad till nya iOS-modeller om det här skärmdumpalternativet inte fungerar korrekt. Kanske ville du ta en skärmdump men låste bara din iPhone eller Siri. I själva verket är detta bara ett av de vanliga iOS-problemen som kan uppstå på vilken iPhone som helst. Så det finns många anledningar till detta problem.

Del 2: Hur löser jag iPhone-skärmdump som inte fungerar problem?

Om skärmdumpen inte fungerar på din iPhone, kolla appen Bilder på din telefon. Ofta fungerar skärmdumpsfunktionen, men du har ingen aning om var dessa skärmdumpar sparas. Öppna appen Bilder på din iPhone-enhet och gå till Galleri-sidan. Välj senaste foton eller skärmdumpar för att visa dem. Om du hittar andra problem, läs och tillämpa stegen nedan. Jag hoppas att lösningen på ditt problem kommer att hittas.

2.1 Uppdatera iOS till den senaste versionen

Om din iPhone-app är gammal kan den också orsaka oväntade problem som att inte ta skärmdumpar. Det är också bäst att uppdatera iOS till den nya versionen. För att göra detta måste du följa stegen nedan.

Steg 1:Öppna appen Inställningar från startskärmen.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (1)

Steg 2:Tryck på "Allmänna inställningar".

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (2)

Steg 3:Klicka nu på "Uppdatera programvara".

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (3)

2.2 Tryck och håll ned hem- och strömknapparna samtidigt

Om iPhone XR-skärmdumpen inte fungerar kan orsaken vara att du inte använder den på rätt sätt. Om du till exempel försöker ta en skärmdump kan iPhone låsa sig och Siri kan aktiveras istället för att ta en skärmdump. Vänligen tryck och håll in ström- och hemknappen samtidigt, men se till att strömknappen trycks in en sekund före hemknappen, det är den lilla skillnaden i iOS 10.

2.3 Starta om din iPhone

Vissa oregelbundna fel på iOS, som skärmdump som inte fungerar på iPhone XR, kan åtgärdas helt enkelt genom att starta om iPhone. Följ instruktionerna och kontrollera sedan om skärmdumparna fungerar igen. Om inte, bör du hitta ett alternativt sätt som förklaras nedan.

iPhone X/XS/XR och iPhone 11:

Klicka på sidoknappen på höger sida av din iPhone och tryck sedan på volymknapparna samtidigt innan skjutreglaget visas. Dra ikonen och stäng av iPhone från vänster till höger. För att slå på iPhone igen, tryck och håll ned sidoknappen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (4)

iPhone 6/7/8:

Om iPhone 6-skärmdumpen inte fungerar kan du lösa problemet genom att starta om telefonen. Klicka och håll in Sida-knappen tills skjutreglaget visas. Dra reglaget och stäng av iPhone från vänster till höger. För att slå på iPhone igen, tryck och håll ned sidoknappen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

2.4 Använd Assistive Touch

iPhones Assistive Touch-funktion gör att personer med rörelseproblem kan använda enkla tryckningar, tryckningar, svep och olika kommandon. Assistive Touch är också användbart när traditionella metoder gör skärmdumpar svåra. Följ bara dessa steg:

Steg 1:Gå till appinställningar och välj Allmänt.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (5)

Steg 2:Tryck på fliken Tillgänglighet.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (6)

Steg 3:Tryck på Assistive Touch-knappen och slå på den. En virtuell knapp kommer då att visas på din telefon. Den här lilla knappen kan vara bekväm och enkel för att använda din iPhone. Det låter dig också ta skärmdumpar utan knapparna Hem och Ström eller Sleep/Wake.

Steg 4:Tryck på den här virtuella knappen och tryck sedan på enheten.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (7)

Steg 5:Klicka nu på fler alternativ.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (8)

Steg 6:Klicka nu på alternativet Skärmdump.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (9)

Denna lösning kan användas för alla iPhone-modeller och har använts av många människor. Det fixar iPhone-skärmdump som inte fungerar snabbt och effektivt.

Ett meddelande:Knappen Assistive Touch visas inte i inspelningen när du tar en skärmdump med den här metoden. Du kan flytta knappen till valfritt hörn av din favoritskärm. Den här funktionen är avsedd för användare som har svårt att röra skärmen, men även för de som har svårt att använda knapparna på sin telefon.

2.5 Använd 3D Touch

Denna 3D Touch-funktion hjälper dig att utföra repetitiva uppgifter snabbt, men det verkliga tricket är att lära dig hur du använder den på rätt sätt för att möta dina behov. Du kan ställa in 3D Touch för att ta skärmdumpar, men Assistive Touch måste aktiveras först, vilket du kan göra med hjälp av stegen ovan.

För iPhone 6s och senare:

Steg 1:Gå till appen Inställningar.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (10)

Steg 2:Tryck på fliken Allmänt.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (11)

Steg 3:Välj "Tillgänglighet".

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (12)

Steg 4:Välj "Assistive Touch"

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (13)

Steg 5:Gå till "Customize Top Level Menu" och bekräfta.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (14)

Steg 6:Tryck på "3D Touch" och välj "Skärmdump". Klicka sedan på den runda Assistive Touch-knappen och ta en skärmdump.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (15)

Punkt att notera:iPhone SE har inget 3D Touch-alternativ på telefonen.

För iPhone X/11:

För iPhone X/11, följ stegen nedan.

Steg 1:Gå till appen Inställningar.

Steg 2:Välj "Tillgänglighet".

Steg 3:Tryck på "Touch".

Steg 4:Välj alternativet "Assisterande beröring".

Steg 5:Tryck på "3D Touch" och välj "Skärmdump" från listan.

2.6 Kontrollera ditt iOS-system

Det kan vara att iPhone X-skärmdumpen inte fungerar på grund av ett programvarufel i din enhet. I dessa fall är Dr.Fone - System Repair (iOS) det enda du kan använda för att uppdatera ditt system. Det är ett program som kan fixa många iOS-enhetsproblem som Apple-logotyp, svart skärm, startslinga, etc. Med denna app kan du lösa alla problem utan dataförlust. Alla iPhone-versioner stöds. För närvarande fungerar det även för andra iOS-produkter som iPad och iPod touch.

För att veta hur du löser ditt problem med Dr.Fone - System Repair (iOS), lägg till det på din enhet och följ stegen nedan.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (16)

Dr.Fone - Systemreparation

Den enklaste iOS-nedgraderingslösningen. Inget iTunes behövs.

  • Nedgradera iOS utan att förlora data.
  • Fixa olika iOS-systemproblem somfastnat i återställningsläge,vit Apple-logotyp,Svart skärm, Walk beim Start osv.
  • Fixa alla iOS-systemproblem med bara några få klick.
  • Fungerar för alla modeller av iPhone, iPad och iPod touch.
  • Fullt kompatibel med den senaste iOS 15.[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (17)

Tillgänglig på:Windows Mac

4.092.990Folk har redan laddat ner det

Steg 1:Starta Dr. fone - Systemreparation (iOS) och anslu*t din enhet till ditt datorsystem med en digital kabel. Välj nu "Reparera" i programmets huvudgränssnitt.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (18)

Steg 2:När standardläget är valt kan appen identifiera enhetstypen. Här måste du välja version av din enhet och trycka på "Start".

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (19)

Steg 3:Appen kommer nu att uppdatera lämplig firmware för att återställa din iOS-enhet.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (20)

Steg 4:När du har installerat firmware, tryck på knappen "Reparera nu". Ditt datorprogram kommer att repareras på bara några minuter.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (21)

2.7 Återställ iPhone till fabriksinställningar

Om ovanstående metoder har prövats och ingenting fungerar, är det sista alternativet att återställa din mobiltelefon till fabriksinställningarna. Detta åtgärdar alltid tekniska fel, men kan radera din enhets lagringar.

Följ dessa steg för att återställa din iPhone till dess ursprungliga tillstånd:

Steg 1:Klicka på alternativet Inställningar.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (22)

Steg 2:Välj här alternativet Allmänt.

Steg 3:Rulla ned och tryck på Återställ.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (23)

Steg 4:Radera allt innehåll och inställningar vid återställning.

[Gelöst] - iPhone Screenshot funktioniert nicht (24)

Steg 5:Om det behövs anger du lösenordet som är inställt på din telefon.

Steg 6:Nu kommer du att se en varning om att alla ljud, andra media, data och inställningar bör raderas. Tryck på Ta bort för att fortsätta.

Punkt att notera:Tryck på Avbryt om du inte vill återställa telefonens fabriksinställningar.

Steg 7:Det tar några minuter att radera allt från iPhone. När processen är klar kommer iPhone att ha startat om och återställts till fabriksinställningarna.

Punkt att notera:Det viktigaste steget när du har fabriksåterställt din iPhone är att säkerhetskopiera iPhone-information. Kontakta Apples support

Om du har provat allt detta och fortfarande inte kan åtgärda problemet eller korrigera alternativet Snapshots på din iPhone, ta det till Apple Store för att lösa problemet.

slu*tsats

Många människor arbetar inte med iPhone/iPad-skärmdumpar. Men för många människor kan problemet med att skärmdumpen inte fungerar på iPhone vara mycket besvärligt. Här erbjuder vi dig några användbara sätt att lösa detta problem; vi hoppas att dessa lösningar kan hjälpa dig. En annan lösning du kan använda är Dr.Fone på din dator för att redigera dina skärmdumpar, bilder och andra iPhone-problem. Dr. fone är ett användbart program som hjälper till att reparera alla iOS-problem.

[Löst] - iPhone-skärmdumpen fungerar inte (2024)

FAQs

How do I recover my Apple security questions answers? ›

  1. Go to iforgot.apple.com.
  2. Enter your Apple ID, then select Continue.
  3. Choose the option to reset your security questions, then select Continue.
  4. Enter your Apple ID password, then select Continue.
  5. Follow the onscreen steps to verify your identity. ...
  6. Choose new security questions and answers and select Continue.

What to do if I forgot my security questions? ›

Check your email: Look for any emails from the website that may contain instructions on how to reset your password or recover your security question. Contact customer support: If you can't find any relevant information in your email, reach out to the website's customer support for assistance.

How do I change my Apple security answers? ›

Change your security questions
  1. Sign in to appleid.apple.com.
  2. In the Sign-In and Security section, select Account Security.
  3. Under Security questions, select Change security questions.
  4. Choose your new security questions and their answers, then select Update.
  5. Enter your Apple ID password, then select Done.
Oct 13, 2023

How do you skip security questions on Iphone? ›

If you don't want security questions or you're concerned about forgetting the answers, you can set up two-factor authentication. Learn about two-factor authentication.

How to answer security questions? ›

Make answers to the security questions just as strong as your passwords. “Statistically, the longer a password — or answer to a security question — the more difficult it is for someone to guess,” as Jordan Holz, CIPP/US, advises in a post via International Association of Privacy Professionals (IAPP) website.

What are the most common security questions? ›

Here are examples of some common security questions:
  • In what city were you born?
  • What is the name of your favorite pet?
  • What is your mother's maiden name?
  • What high school did you attend?
  • What was the name of your elementary school?
  • What was the make of your first car?
  • What was your favorite food as a child?
Jul 26, 2022

How do I reset my Apple security lockout? ›

From your device's Lock Screen, try to enter your passcode until the "[Device] Unavailable" screen appears and your device asks you to try again later. When you're able to, tap the Forgot Passcode? option in the bottom corner of the screen. On the Security Lockout screen, tap Start [Device] Reset to confirm.

How do I reset my Apple ID password without access to my email and security questions? ›

You can also visit an Apple Store and ask to use a device on site. If you set up an account recovery contact, they can also help you reset your password.

What is the security answer? ›

Security Question & Answer means an answer used to verify the identity of a User when the User resets the User's Compliant Password.

What is security responses on iPhone? ›

Rapid Security Responses are a new type of software release for iPhone, iPad, and Mac. They deliver important security improvements between software updates—for example, improvements to the Safari web browser, the WebKit framework stack, or other critical system libraries.

How to unlock Apple ID and password? ›

Use a security key to unlock your Apple ID

You can use your security key to unlock it. Tap Unlock Account, then follow the onscreen instructions to unlock your Apple ID. If you think your account might have been locked because someone else knows your password, tap Change Password and enter a new one. Tap Done.

How do I run a security test on my iPhone? ›

To access Safety Check, go to Settings > Privacy & Security > Safety Check. Note: If you donʼt have access to Safety Check or youʼre having trouble using the feature, you can manually adjust your sharing settings and access to your device and accounts. See How to stop sharing your iPhone or iPad content.

How do I change my Icloud password if I forgot my security questions? ›

If your Apple ID has two-factor authentication enabled and your iPhone is a trusted device, you can reset your Apple ID password on your iPhone without the security questions. All you need to do is go to Settings, tap your Apple ID name, and then tap Password & Security > Change Password.

How do I contact Apple security? ›

Alternatively, you can send your research to us via email at product-security@apple.com. Please make sure that you include the information covered above. If your report doesn't include enough information to allow us to reproduce the issue, we may not be able to accept your report or evaluate it for a reward.

How do I recover my Apple administrator password? ›

From the Utilities menu in the menu bar, choose Terminal. In the Terminal window, type resetpassword , then press Return to open the Reset Password assistant. If asked to select an admin user you know the password for, click “Forgot all passwords?”.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6091

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.